Gezond en fit

Gezond en fit

Het klinkt zo simpel, maar velen zijn de weg kwijt over gezonde voeding. Over hoe je fit en gezond blijft, zijn de meningen ook sterk verdeeld. Er zijn tegenwoordig zo veel voeding trends en diëten waardoor niemand het bos door de bomen nog ziet.

Eeuwenoude wijsheid

Door voedingsmiddelen te waarderen op hun verteerbaarheid en de werking ervan op het lichaam kun je voor iedereen een bepaald voedingspatroon uitstippelen. De basis van deze voedingsleer is voor iedereen gelijk; alle producten moeten bereid worden. Dit kan koken, stomen fermenteren, bakken, grillen of roken zijn. Natuurlijk moeten alle producten vers zijn en het liefst regionaal geteeld, ook biologisch als het kan.

Met de werking op het lichaam wordt onder andere bedoeld of een levensmiddel, specerij of kruid je lichaam afkoelt of verhit, ook de smaak van een kruid of levensmiddel is van invloed op wat er gebeurt in je lichaam. Zo is koffie bitter en zal dorst veroorzaken, vandaar dat er vaak een glaasje water bij gegeven word en een schijf citroen of een grapefruit om de dorst te lessen.

De workshop

In deze workshop wordt uitgelegd hoe je op een andere manier naar je lichaam en de voeding kunt kijken en het in kan passen in het dagelijks leven en in het gezin. Elma is natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in voeding en Westerse geneeskrachtige kruiden volgens de Chinese Geneeswijze.

 

Wat kunt u verwachten

  • ½ uur inloop met een hapje en een drankje;
  • 2 uur uitleg hoe je de spijsvertering kan versterken met voeding en kruiden;
  • 1,5 uur praktisch aan de slag in de keuken;
  • 1 uur dineren;
  • ½ uur vragen stellen;
  • Naslagwerk voor thuis.

Contact

E-mailadres: info@pollies.nl
Mob.nr.: +31 6 57034741
Molendijk 87 Oude-Tonge

Openingstijden

Op afspraak

KvK: 24296609
BTW: 144075180