Open inschrijvingen voor de kookworkshops
Ontdek de wereld van smaken en techniekenIndividuele open inschrijvingen
Individuele open inschrijvingen
Op zoek naar een leuk uitje voor jezelf of naar een kookworkshop voor 2 personen? Schrijf je dan in voor een van onze unieke kookworkshops! Het hele jaar door geven wij thema kookworkshops. Voor deze workshops kunt u individueel of met zijn tweetjes inschrijven. Onze workshops zijn voor zowel de beginnende als ervaren koks geschikt die hun vaardigheden en smaak pallet willen uitbreiden. Laat je inspireren door onze diverse keukens en leer de geheimen van de beste gerechten. Of je nu geïnteresseerd bent in de Mediterrane, Caribische of Indonesische keuken, er is voor ierder wat wils. Uiteraard is deze avond volledig verzorgd. Wij zorgen voor de ingrediënten, lekkere en bijpassende drankjes en de beste recepten. Het koken duurt over het algemeen anderhalf uur, en anderhalf uur dineren. Voor data, zie de agenda en onze Facebook en instagram pagina! Inschrijven kan via de contact knoppen op deze pagina! De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers.
Kookworkshops
Thema | Data |
Marokkaanse | 10 april van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
Gezond en fit met oervoeding | 24 april van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 inc.cons. |
Vegetarisch | 8 mei van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
Caribisch | 12 juni van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
Koken met bier | 26 juni van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
Indonesisch | 10 juli van 18.30 tot 22.00 p.p. € 92,00 incl. cons. |
Grieks | 11 september van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
Mexicaans | 9 oktober van 18.30 tot 22.00 p.p. € 85,00 incl. cons. |
De lekkerste wild gerechten | 13 november van 18.30 tot 22.00 p.p. € 98,00 incl. cons. |
De rijke Marokkaanse keuken
Marokko kent een rijke keuken die bekend staat om het gebruik van veel kruiden en ingrediënten in een gerecht. Zoet en hartig worden gecombineerd. De smaak ligt tussen de Mediterrane keuken en Afrikaanse keuken in. Er wordt veel gekookt in een tajine, een aardewerken pot. De stoofpotten die uit de tajine komen, bestaan meest uit lam, rund, kip, groenten, zuidvruchten en specerijen. korianderblad, peterselie en munt zijn veel gebruikte kruiden in deze gevarieerde smakelijke keuken. In deze workshop worden er de lekkerste gerechten uit de tajine getoverd en leert u dat zoet en hartig prima combineert in stoofpotten.


Gezond en fit met oervoeding
Oervoeding is een kookworkshop Plus volgens de Chinese voedingsleer. Deze Plus kookworkshop gaat verder dan alleen koken zonder pakjes en zakjes. In deze workshop, waar theorie en praktijk samenkomen, leer je over de effecten van voedingsmiddelen, gerechten en kruiden op je lichaam. Je zult begrijpen waarom zelfbereide maaltijden beter worden verteerd. Als voeding beter wordt verteerd kunnen we er meer energie uithalen.
Door onze westerse manier van eten met veel rauwe en koude producten verzwakt ons spijsverteringsstelsel. In de oertijd zijn mensen het eten wat ze vonden gaan koken puur omdat dit beter viel. Er werd meer uit de zee gegeten waardoor onze hersenen zich konden ontwikkelen. De trend in het westen is dat we weinig producten uit de zee eten en te veel snelle happen naar binnen werken. Waardoor er ernstige gezondheidsklachten kunnen ontstaan.
In deze les verdiepen we ons in spijsverteringsklachten. We benaderen deze veelvoorkomende westerse klachten vanuit de Chinese geneeskunde. We bereiden gerechten met westerse ingrediënten die de spijsvertering bevorderen en bespreken verschillende kruiden die kunnen bijdragen aan de verlichting van spijsverteringsklachten in de westerse context.
Prijs: € 92,00 p.p. inclusief consumpties
Vegetarische keuken
In deze workshop wil ik zoveel mogelijk kennis meegeven hoe je een goed en gevarieerd vegetarisch menu op tafel zet. Hoe je een groente bouillon maakt en hoe je het beste peulvruchten kan bereiden zodat ze lichter verteerbaar worden. Er is veel aandacht voor kruiden die zowel in het eten als in thee verwerkt kunnen worden om te korten aan te vullen. Deze workshop is niet geschikt voor veganisten.


Caribisch
Als u klaar bent voor een culinaire trip vol verrassende, kruidige en kleurrijke gerechten dan is deze workshop een aanrader. Deze keuken reflecteert de geschiedenis van het Caribisch gebied en is een samengaan van gerechten uit allerlei continenten. Laat u verrassen en meevoeren in onverwacht lekkere combinaties van vis, groenten, vlees en tropisch fruit.
Bier
Voor de liefhebber van een goed glas bier is dit de perfecte workshop. Er worden gerechten gemaakt met het bier van een lokale brouwerij (Brouwerij Bouwlust), maar ook een gerecht met ons eigen favoriete La Chouffe biertje ontbreekt niet. Denk maar aan een heerlijk gevuld broodje met rundergehakt op smaak gebracht met La Chouffe en gegratineerd met Parmezaanse kaas. Alle gerechten worden geserveerd met een proef glas bier welke verwerkt zit in het gerecht.

Indonesische kookworkshop
De authentieke Indonesische keuken is heel divers en veel van de Indonesische eilanden hebben hun eigen recepten. De keuken heeft onder grote invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en de Nederlandse keuken. De meest gebruikte specerijen zijn laos, komijn, gemberwortel, kurkuma, korianderzaad en citroengras. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van Salamblad, bananenblad en limoenblad. De gerechten worden vaak bereid met kokosmelk om ze wat zachter van smaak te maken. Wilt u zelf thuis de lekkerste Indonesische gerechten op tafel zetten zonder gebruik te maken van de kant en klaar mixen? Dan is deze workshop de juiste keuze. Het pittigheidsgehalte van de gerechten is naar smaak aan te passen.
Prijs: €92,00 p.p. incl. consumpties


Grieks
Uitbundige, ongecompliceerde en gezonde gerechten voor dagelijks gebruik; zo kan deze keuken omschreven worden. Variatie in vlees, vis en groenten. In het druiven seizoen plukken we onze eigen druivenbladeren en maken daar heerlijke dolmathes van. Gyros, Tzatziki, Spanakopita kunnen op het menu gezet worden. Met een beetje geluk kunnen we dineren op ons zonnige terras en verse kruiden plukken uit eigen tuin.
Mexicaans
De workshop biedt niet alleen praktische kookvaardigheden, maar ook inzicht in de unieke kruiden en specerijen die de Mexicaanse keuken kenmerken. Geniet van het creëren van kleurrijke en smaakvolle gerechten zoals enchiladas, tacos, en quesadillas, en ontdek de kunst van het combineren van verse ingrediënten voor een authentieke Mexicaanse culinaire ervaring.
Prijs: €85,00 p.p. incl. consumpties


Wat kunt u van ons verwachten
- Wij geven ideeën om met andere kruiden en specerijen te leren koken
- Verse producten en verse kruiden
- Gezelligheid
- Recepten na de workshop per mail naar u toe gestuurd
- Vrij parkeren