Kookworkshops

Pollies Kookstudio biedt sinds 2000 meerdere kookworkshops aan. In de loop van de jaren hebben we een groot aantal thema’s ontwikkeld. Zo zit er voor iedereen wat tussen! Uiteraard kunnen thema’s gecombineerd worden. Staat er iets niet tussen of wilt u per sé een bepaald gerecht leren maken? Dat kan! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

De workshops worden gegeven op een door u gekozen datum en tijdstip. Wij ontvangen groepen vanaf 6 tot 30 personen (in overleg tot 40 personen). Allergie of dieetwensen? Geef het door! Dan passen we de recepten voor u aan! Lekker en gezellig bezig zijn doet u bij Pollies Kookstudio!

Bier

Voor de liefhebber van een goed glas bier is dit de perfecte workshop. Er worden gerechten gemaakt met het bier van lokale brouwerijen, maar ook een gerecht met ons eigen favoriete La Chouffe biertje ontbreekt niet. Denk maar aan een heerlijk gevuld broodje met rundergehakt op smaak gebracht met La Chouffe en gegratineerd met Parmezaanse kaas. Alle gerechten worden geserveerd met een proef glas bier welke verwerkt zit in het gerecht

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

 

Bonbons

Puur, melk en witte chocola, er zijn maar weinig mensen die niet gaan glunderen van deze lekkernij. In deze gezellige workshop worden een mandje van chocolade, doorhaal bonbons, vorm bonbons en truffels gemaakt. De verschillende vullingen en de chocola staan klaar om verwerkt te worden. Op aanvraag kunnen de vullingen door de deelnemers zelf gemaakt worden.

Bonbons: €48,- p.p. incl. koffie en/of thee

 

Caribisch

Als u klaart bent voor een culinaire trip vol verrassende, kruidige en kleurrijke gerechten dan is deze workshop een aanrader. Deze keuken reflecteert de geschiedenis van het Caribisch gebied en is een samengaan van gerechten uit allerlei continenten. Laat u verrassen en meevoeren in onverwacht lekkere combinaties van vis, groenten, vlees en tropisch fruit.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Bier

Voor de liefhebber van een goed glas bier is dit de perfecte workshop. Er worden gerechten gemaakt met het bier van lokale brouwerijen, maar ook een gerecht met ons eigen favoriete La Chouffe biertje ontbreekt niet. Denk maar aan een heerlijk gevuld broodje met rundergehakt op smaak gebracht met La Chouffe en gegratineerd met Parmezaanse kaas. Alle gerechten worden geserveerd met een proef glas bier welke verwerkt zit in het gerecht

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

 

Bonbons

Puur, melk en witte chocola, er zijn maar weinig mensen die niet gaan glunderen van deze lekkernij. In deze gezellige workshop worden een mandje van chocolade, doorhaal bonbons, vorm bonbons en truffels gemaakt. De verschillende vullingen en de chocola staan klaar om verwerkt te worden. Op aanvraag kunnen de vullingen door de deelnemers zelf gemaakt worden.

Bonbons: €48,- p.p. incl. koffie en/of thee

 

Caribisch

Als u klaart bent voor een culinaire trip vol verrassende, kruidige en kleurrijke gerechten dan is deze workshop een aanrader. Deze keuken reflecteert de geschiedenis van het Caribisch gebied en is een samengaan van gerechten uit allerlei continenten. Laat u verrassen en meevoeren in onverwacht lekkere combinaties van vis, groenten, vlees en tropisch fruit.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Chinees

Deze workshop wordt ontwikkeld en sluit aan op de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

Frans

Traditioneel heeft elk gebied in Frankrijk zijn eigen kenmerkende keuken. Zo wordt er in het zuiden van Frankrijk meer op de Mediterrane manier gekookt met olijfolie, mediterrane kruiden, tomaten en olijven en in het noorden worden veel appels, boter, room en crème fraîch gebruikt. De basis voor veel kooktechnieken zijn gebaseerd op de Franse keuken. Denk maar eens aan de Hollandaisesaus bijvoorbeeld. In deze workshop gaan we technieken en regionale gerechten met elkaar combineren en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten.

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

Grieks

Uitbundige, ongecompliceerde en gezonde gerechten voor dagelijks gebruik; zo kan deze keuken omschreven worden. Variatie in vlees, vis en groenten. In het druiven seizoen plukken we onze eigen druivenbladeren en maken daar heerlijke dolmathes van. Gyros, Tzatziki, Spanakopita kunnen op het menu gezet worden.  Met een beetje geluk kunnen we dineren op ons zonnige terras en verse kruiden plukken uit eigen tuin.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

High tea

High tea of Afternoon tea, aan hoge tafels of gewoon aan het eind van de middag zoals traditioneel in Engeland de gewoonte is. Er worden zowel zoete als hartige gerechten gemaakt. Meestal wordt er meer gemaakt dan er op gegeten kan worden en alles wat over blijft kan mee genomen worden naar huis.

 

High tea: €54,50 p.p. incl. koffie/thee

Hollands

Wie denkt dat de Hollandse keuken saai is, heeft het fout. Er zijn heel veel innovatieve gerechten met tradionele groente, vlees en fruit. Denk maar eens aan kalkoen rolletjes, pompoen hamburgers met St Jacobsschelpen of knolselderij tortellini, de lekkerste gerechten met  Hollandse asperges en aardbeien. Genoeg ingrediënten om er de lekkerste combinaties van te maken.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Indonesisch

De authentieke Indonesische keuken is heel divers en veel van de Indonesische eilanden hebben hun eigen recepten. De keuken heeft onder grote invloed gestaan van de Chinese, Indiase,  Arabische en de Nederlandse keuken. De meest gebruikte specerijen zijn laos, komijn, gemberwortel, kurkuma, korianderzaad en citroengras. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van Salamblad, bananenblad en limoenblad. De gerechten worden vaak bereid met kokosmelk om ze wat zachter van smaak te maken. Wilt u zelf thuis de lekkerste Indonesische gerechten op tafel zetten zonder gebruik te maken van de kant en klaar mixen? Dan is deze workshop de juiste keuze. Het pittigheidsgehalte van de gerechten is naar smaak aan te passen.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Italiaans

Deze populaire workshop is al door veel gasten gevolgd. Met name de eenvoud van de gerechten met slechts een paar ingrediënten is typerend voor de Italiaanse keuken. Hierdoor is deze workshop geschikt voor families die een uitje zoeken dat voor jong en oud geschikt is. Doordat er maar een paar ingrediënten verwerkt worden in een gerecht moeten deze voldoen aan hoge kwaliteit. Denk maar eens aan de Parmezaanse kaas of die heerlijke parmaham, de lekkerste wijnen, de allerbeste olijfolie en aan de struik gerijpte tomaten. In deze workshop leer je om met weinig ingrediënten toch een geweldige maaltijd op tafel te zetten.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Japans

De hoofdingrediënten van de Japanse keuken zijn producten uit de zee, rijst, groenten,  gefermenteerde producten en rijst. Deze producten zorgen ervoor dat de bevolking gezond oud wordt en zodoende zijn er veel 100-jarigen. Soep wordt niet aan het begin van de maaltijd gegeten, maar tussendoor of op het einde. In deze workshop gaan we aan de slag met nori om de lekkerste sushi te maken, zalm teriyaki, tempura en natuurlijk mag de miso soep niet ontbreken. De basis voor de miso soep maken we natuurlijk zelf, zodat de deze producten de juiste uitwerking op ons lichaam hebben.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Marokkaans

Marokko kent een rijke keuken die bekend staat om het gebruik van veel kruiden en ingrediënten in een gerecht. Zoet en hartig worden gecombineerd. De smaak ligt tussen de Mediterrane keuken en Afrikaanse keuken in. Er wordt veel gekookt in een tajine, een aardewerken pot. De stoofpotten die uit de tajine komen, bestaan meest uit lam, rund, kip, groenten, zuidvruchten en specerijen. korianderblad, peterselie en munt zijn veel gebruikte kruiden in deze gevarieerde smakelijke keuken. In deze workshop worden er de lekkerste gerechten uit de tajine getoverd en leert u dat zoet en hartig prima combineert in stoofpotten.

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

Seizoensgebonden

Koken met lokale procucten is niet alleen lekker maar zeker ook verrassend. Wild in oktober tot eind januari, aspergen vanaf half april tot eind juni en erwtensoep in de winter. Deze dingen weten we nog wel, maar welke groente past er in maart of september? Ontdek het in deze workshop aangepast aan het seizoen en waarom we sla in de zomer eten en niet in de winter!

Prijs: €75,00 p.p. incl. consumpties

Spaans

De Spaanse keuken is een van de meest belangrijke grondleggers van het mediterrane dieet. Iedere regio in Spanje heeft zijn eigen traditionele recepten die onderling sterk verschillen. Zo kennen we gazpacho, de koude soep uit het hete Andalusie en de paella uit Valencia aan de kust. Heerlijke serranoham en manchego worden verwerkt in de gerechten zodat de pure smaak van Spanje tot zijn recht komt in deze workshop.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Tapas

Het woord tapa is afgeleid van het Spaanse werkwoord tapar dat afdekken betekent. Om te voorkomen dat er vliegjes in het glas vlogen werd dit afgedekt met een plak ham of stokbrood. Oorspronkelijk was de tapa een tussendoortje bij een glas bier of wijn, tegenwoordig wordt het ook wel geserveerd als hele maaltijd. Bij Pollies vinden we de traditionele tapas nog steeds het allerlekkerste en deze kennis willen we graag met onze gasten delen. De Tapas workshop is zo uitgebreid dat dit kan dienen als hele maaltijd.

 

Tapas: €56,- p.p. incl. consumpties

Thais

Door de eeuwenoude handelsbetrekkingen met China en emigratie uit China naar Thailand heeft China daar grote invloed gehad op de manier van koken. De 5 fundamentele smaken zoet, zuur, zout, heet en beetje bitter zijn terug te vinden in de gerechten en ook de verschillende thermische werkingen van de ingrediënten komen terug in een gerecht. Dit is terug te voeren naar de Traditionele Chinese Geneeswijze waar voeding nog steeds als medicijn dient. Er worden grote hoeveelheden verse kruiden en specerijen gebruikt en geurige jasmijn en pandan rijst. Ook in deze keuken wordt de soep traditioneel gegeten met de andere gerechten. De pittige smaak van de gerechten word aangepast aan de wensen van de gasten zonder dat het gerecht uit balans gehaald wordt.

 

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

Vegetarisch

In deze workshop wil ik zoveel mogelijk kennis meegeven hoe je een goed en gevarieerd vegetarisch menu op tafel zet. Hoe je een groente bouillon maakt en hoe je het beste peulvruchten kan bereiden zodat ze lichter verteerbaar worden. Er is veel aandacht voor kruiden die zowel in het eten als in thee verwerkt kunnen worden om te korten aan te vullen. Deze workshop is niet geschikt voor veganisten.

Prijs: €72,00 p.p. incl. consumpties

 

“Voedsel verbindt mensen en culturen op veel verschillende manieren”

Prijzen Kookworkshops

Bonbons: €48,- p.p. incl. koffie en/of thee

High tea: €54,50 p.p. incl. koffie en/of thee

Tapas: €56,- p.p. incl. consumpties 

De overige workshops: €72,00 p.p. incl consumpties

 

De prijs is inclusief een afwasser

 

Wat kunt u verwachten

30 min. inloop

Uitleg in de keuken

Recepten en ingrediënten liggen klaar

Na het koken wordt er gezamelijk gedineert

Recepturen worden per email verzonden naar de contactpersoon na afloop van de workshop

Bonbonworkshop duurt 2,5 tot 3 uren

High tea duurt 3 tot 3,5 uren

Tapas duurt 3 tot 3,5 uren

Overige workshops duurt 3,5 tot 4 uren

Contact

E-mailadres: info@pollies.nl
Mob.nr.: +31 6 57034741
Molendijk 87 Oude-Tonge

Openingstijden

Op afspraak

KvK: 24296609
BTW: 144075180