Basis kookcursus

Basis kookcursus voor ouders en tieners

Deze basis kookcursus is uitermate geschikt voor tieners en ouders om samen de kookdraad weer op te pakken en vaardig te worden in de keuken. Gezondheid is van onschatbare waarde en kan in zekere zin niet gekocht worden. Door het overvloedige aanbod van gemaksvoedsel zijn veel tieners het koken verleerd en weten ze niet meer waar hun eten vandaan komt. Men spreekt van een gezondheidscrisis. Door het aanbieden van kookcursussen en het geven van voorlichting over voeding en het gebruik van kruiden, proberen we bij te dragen aan een gezonder Nederland.

De basis kookcursus in het kort:

  • 3 lessen met een kleine groep (max 10 personen)
  • Snijtechnieken
  • Smaak combinaties met verse kruiden
  • Gebonden soepen
  • Gebonden sauzen
  • Lekkere toetjes
  • Recepten mee naar huis
  • Vrij parkeren voor de deur
Oefenen van de snijtechniek

Leren van essentiele basis kooktechnieken

Tijdens deze kookcursus voor beginners staat het leren van essentiële basis kooktechnieken centraal. Zo zorgen we ervoor dat je tijdens het bereiden van je maaltijden altijd kan leunen op een solide basiskennis. Alle kant en klaar pakjes kunnen na deze cursus de keuken uit, want alles wordt bereid met verse kruiden en specerijen, dus ook het combineren met diverse ingrediënten wordt een makkie. Uiteraard wordt er vollop aandacht gegeven aan de gebruikte ingrediënten, combinaties van ingrediënten en gerechten en de technieken om ze te bereiden. Uiteindelijk kun je, na wat oefenen, snel een lekkere en verse maaltijd op tafel zetten!

Review

Leuke cursus gevolgd bij Elma, de basiscursus welke bestaat uit 3 lessen waarin wijze allerlei basistechnieken en begrippen voorbij komen. Na afloop aan tafel om je gerechten te keuren. In de ruime keuken kun je helemaal losgaan. De locatie is makkelijk bereikbaar ne je kunt er gratis parkeren. ik overweeg de vervolg cursus of één van de verschillende workshops te gaan volgen.

John

 

basis kookcursus

Les 1

In de eerste les ligt de focus op het oefenen van snijtechnieken. Het snijden van verschillende groenten en kruiden kan tijdrovend zijn, maar eenmaal beheerst, gaat het snel! De in brunoise (blokjes) gesneden groenten worden geblancheerd (snel gekookt) en gemengd met zelfgemaakte mayonaise. Als dessert wordt er een heerlijk gevuld appeltje met vanillesaus bereid.

Les 2

In de tweede les richten we ons op een verrijking van de (thuis)keuken. We leren je hoe je zelf een verse kippen- en runderbouillon kunt bereiden. Deze bouillons worden daarna gebruikt in een risotto, een saus en een gebonden soep. Het hoofdgerecht zal een gevulde kipfilet zijn, geserveerd met seizoensgroenten. Als dessert maken we een heerlijke pudding op basis van slagroom en gelatine.

Les 3

IIn de derde les ga je opnieuw aan de slag met eidooiers. Voor de visliefhebbers wordt er zalm op een zoutsteen bereid, geserveerd met een Hollandaisesaus, een echte Franse klassieker. Voor de vleesliefhebbers is er de optie om een heerlijke biefstuk met Bearnaisesaus te maken, een variatie op de Hollandaisesaus. De vis of biefstuk wordt geserveerd met gegrilde aardappeltjes en seizoensgroenten. Als nagerecht is er een verrukkelijke chocolademousse met karamelsaus.

Informatie, datums en prijzen

Meer informatie

Tijdens de les bereiden we een twee- of driegangenmenu dat we na afloop samen beoordelen en nuttigen. De groepen zijn beperkt tot maximaal 10 deelnemers om persoonlijke aandacht te garanderen. De cursus omvat drie lessen en de kosten bedragen €210,00 per persoon, inclusief twee drankjes.

 

Les datums 2024Tijdstip
Les 1 – 21 september 11.00 tot 15.00 uur
Les 2 – 5 oktober11.00 tot 15.00 uur
Les 3 – 17 oktober11.00 tot 15.00 uur

 

Les datums 2025
 les 1 – 11 januari11.00 tot 15.00 uur
 les 2 – 25 januari11.00 tot 15.00 uur
Les 3 –  8 februari11.00 tot 15.00 uur

Vervolg op de basis cursus

Laaiend enthousiast geworden over de basis kook cursus! Dan is het mogelijk om in te schrijven voor de gevorderde kook cursus. Hier gaan we verder in op de opmaak van de borden en een het kiezen van een wijn bij een gerecht.

Les datums 2024
Les 1 – 27 februari 2024
Les 2 – 12 maart 2024
Les 3 – 26 maart 2024

Inschrijven

Algemene Voorwaarden

15 + 13 =