Basis kookcursus

De basis kookcursus in het kort:

  • 3 lessen met een kleine groep (max 10 personen)
  • Snijtechnieken
  • Smaak combinaties met verse kruiden
  • Gebonden soepen
  • Gebonden sauzen
  • Lekkere toetjes
  • Recepten mee naar huis
  • Vrij parkeren voor de deur
Oefenen van de snijtechniek

Leren van essentiele basis kooktechnieken

Tijdens deze kookcursus voor beginners staat het leren van essentiële basis kooktechnieken centraal. Zo zorgen we ervoor dat je tijdens het bereiden van je maaltijden altijd kan leunen op een solide basiskennis. Alle kant en klaar pakjes kunnen na deze cursus de keuken uit, want alles wordt bereid met verse kruiden en specerijen, dus ook het combineren met diverse ingrediënten wordt een makkie. Uiteraard wordt er vollop aandacht gegeven aan de gebruikte ingrediënten, combinaties van ingrediënten en gerechten en de technieken om ze te bereiden. Uiteindelijk kun je, na wat oefenen, snel een lekkere en verse maaltijd op tafel zetten!

Review

Leuke cursus gevolgd bij Elma, de basiscursus welke bestaat uit 3 lessen waarin wijze allerlei basistechnieken en begrippen voorbij komen. Na afloop aan tafel om je gerechten te keuren. In de ruime keuken kun je helemaal losgaan. De locatie is makkelijk bereikbaar ne je kunt er gratis parkeren. ik overweeg de vervolg cursus of één van de verschillende workshops te gaan volgen.

John

 

Leren koken

Les 1

In de eerste les wordt er uitvoerig geoefend op snijtechnieken. Het snijden van diverse groenten en kruiden is vaak een tijdrovende klus, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het zo gebeurt! De brunoise(blokjes) gesneden groente wordt geblancheerd(snel gekookt), en vermengt met eigen gemaakte mayonaise. Als toetje wordt er een lekker gevuld appeltje met vanille saus gemaakt.

 

Les 2

De tweede les zorgt voor een rijke (thuis)keuken. Hierin leren we je hoe je een verse kip- en runderbouillon moet maken. Vervolgens verwerk je deze in de risotto, een saus en een gebonden soep. Verder zal het hoofdgerecht bestaan uit gevulde kipfilet met als bijgerecht groente van het seizoen. Als toetje wordt er op basis van slagroom en gelatine een heerlijke pudding gemaakt.

Les 3

In de derde les ga je nog eens aan de slag met eidooiers. Voor de liefhebber wordt er zalm op een zoutsteen gemaakt, geserveerd met een Hollandaisesaus (echte Franse klassieker!). Voor de vleesliefhebber onder ons is er de mogelijkheid om een lekkere biefstuk met Bearnaisesaus saus te maken (afleiding van de Hollandaise saus). De vis of biefstuk wordt geserveerd met gegrilde aardappeltjes en groente van het seizoen. Het nagerecht zal bestaan uit overheerlijke chocolademousse met karamelsaus.

Informatie, datums en prijzen

Meer informatie

Gedurende de les wordt er een twee of driegangenmenu bereid dat na afloop gezamenlijk beoordeeld en gegeten wordt. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers, zodat aan iedere deelnemer voldoende aandacht gegeven kan worden. De cursus beslaat 3 avonden en kost €180,00 p.p., dit is inclusief 2 consumpties per avond. De avonden beginnen om 18.30 uur en eindigen om 22.00 uur

 

Les datums 2023
Les 1 – 2 oktoberLes 1 – 13 november
Les 2 – 16 oktoberLes 2 – 27 november
Les 3 – 30 oktoberLes 3 – 11 december
Les datums 2024
 les 1 – 15 januariLes 1 – 11 maart
 les 2 – 29 januariLes 2 – 25 maart
Les 3 –  12 februariLes 3 – 8 april

Vervolg op de basis cursus

Laaiend enthousiast geworden over de basis kook cursus! Dan is het mogelijk om in te schrijven voor de gevorderde kook cursus. Hier gaan we verder in op de opmaak van de borden en een het kiezen van een wijn bij een gerecht.

Les datums 2024
Les 1 – 27 februari 2024
Les 2 – 12 maart 2024
Les 3 – 26 maart 2024

Inschrijven

Algemene Voorwaarden

10 + 6 =