Kookcurcussen

Basis curcus

 

Deze cursus is voor iedereen die de pakjes en zakjes links wil laten liggen en smaak aan gerechten wil geven met verse kruiden en specerijen. Er komen heel veel basis technieken aanbod en na drie lessen kan er al aardig gekookt worden.

Les 1

Om snel een verse maaltijd op tafel te zetten, beginnen we met snijtechnieken. Een Huzarensalade is hier heel geschikt voor, deze maken we op smaak met een zelf gemaakte mayonaise en gehakte peterselie. Als toetje wordt er een gevuld appeltje met vanille saus gemaakt.

Les 2

Heerlijke volle smaken creëer je door bouillon te gebruiken en af en toe een kop bouillon tussen door is onmisbaar voor de gezondheid. De bouillon wordt gemaakt van Runder botten en schenkel of een soep kip. Er staat een bouillon klaar om een gebonden soep en risotto mee te bereiden. Verder worden er een gevulde kipfilet en een toetje met opgeklopte slagroom gemaakt en dat maakt les 2 compleet.

Les 3

Na deze les lukt het iedereen om een Hollandaise saus te maken. Dit is een van de moeilijkere technieken uit de Franse keuken. Deze heerlijke saus combineert geweldig met vis of bijvoorbeeld asperges. We maken nog lekkere Pommes Duchesses uit de oven, zodat ook iedereen met een spuitzak om kan gaan. Als toetje staat een geraffineerde chocolade mousse met karamelsaus op het menu.

Data voor de basis cursus 

  • Les 1: di 4 oktober 2022
  • Les 2: di 18 oktober 2022
  • Les 3: di 8 november 2022
  • Les 1: do 13 oktober 2022
  • Les 2: do 27 oktober 2022
  • Les 3: do 10 november 2022
  • Les 1: ma 9 januari 2023
  • Les 2 ma 23 januari 2023
  • Les 3 ma 6 februari 2023
  • Les 1 do 2 maart 2023
  • Les 2 do 16 maart 2023
  • Les 3 do 30 maart 2023

Wat kunt u verwachten

  • Minimaal aantal deelnemers is 6 en maximaal 10;
  • De cursussen zijn op woensdag of donderdagavond van 18.30 tot 21.00 uur;
  • Recepturen worden na de cursus toegestuurd;
  • Kosten basiscursus voor 3 avonden zijn € 54,50 p.p. per les inclusief 2 consumpties

Helemaal enthousiast geworden? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar info@pollies.nl of door te bellen naar +31 6 57034741.

Vol = Vol

Reserveren

6 + 12 =

Gevorderde curcus

Voor wie zijn/haar technieken wil verbeteren en meer kennis van producten wil vergaren, is deze cursus een mooie verdieping op de basis cursus. Technieken die in de basis cursus geleerd zijn, worden hier verder uitgebreid.

Les 1

Voor een goed begin starten we met Ham in hooi. Dit is een  groot stuk vlees dat in gebrand hooi gegaard wordt in de oven. Daarnaast worden aardappelen op een speciale manier bereid en groenten uit het seizoen complimenteren het gerecht. Het toetje bestaat uit Triffle Lemon Cheesecake met Limoncello.

Les 2

Dit is een les voor de echte vis liefhebbers. Er word een vis bouillon gemaakt die dient als basis voor een heerlijke prei soep. Deze soep wordt gegarneerd met gerookte zalm die natuurlijk ook door de cursisten zelf wordt gerookt. In het hoofdgerecht verwerken we vis en groenten van het seizoen en om het compleet te maken wordt er ook nog rijst of aardappelgerecht gemaakt.  

Les 3

Wild kan en mag niet ontbreken in deze kookcursus. Als voorgerecht maken we een heerlijke wildsoep. Het hoofdgerecht bestaat uit een stuk wild, dit kan van alles zijn. Het ligt er aan wat er voor handen is. Als er genoeg deelnemers zijn maken we nog een spectaculair toetje.

Data voor de gevorderde cursus

  • Les 1: do 24 november 2022
  • Les 2: do 1 december 2022
  • Les 3: do 15 december 2022
  • Les 1: do 2 februari 2023
  • Les 2: do 16 februari 2023
  • Les 3: do 9 maart 2023

Wat kunt u verwachten

  • Minimaal aantal deelnemers is 6 en maximaal 8;
  • De cursussen zijn op woensdag of donderdagavond van 18.30 tot 21.00 uur;;
  • Recepturen worden na de cursus toegestuurd;
  • Kosten gevorderde cursus voor 3 avonden zijn € 64,50 p.p. per les inclusief 2 consumpties

Helemaal enthousiast geworden? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar info@pollies.nl of door te bellen naar +31 6 57034741.

Vol = Vol

Reserveren

9 + 11 =

Contact

E-mailadres: info@pollies.nl
Mob.nr.: +31 6 57034741
Molendijk 87 Oude-Tonge

Openingstijden

Op afspraak

KvK: 24296609
BTW: 144075180